perjantai 14. joulukuuta 2012

Mielen voima



Usko, niin paranet. Useat tutkimukset osoittavat, että usko paranemiseen merkitsee jopa enemmän kuin annettu hoito. Katselin Mielen salattu voima ohjelmaa.


Lumevaikutusta tutkittiin tekemällä 40:lle Parkinson tautia sairastavalle sokkotutkimus, jossa osalle potilaista tehtiin lumeleikkaus ja osalle oikea leikkaus. Potilaille ja hoitohenkilökunnalle ei kerrottu kelle oli tehty lumeleikkaus ja kenelle oikea leikkaus. Parkinson potilaat kärsivät dopamiinin puutteesta aivoissa ja se vaikeuttaa heidän elämäänsä monin tavoin. Potilaiden kalloon porattiin neljä reikää joiden kautta osalle annettiin kantasoluja ajatuksena, että tämä kiihdyttäisi potilaan omaa dopamiinin tuotantoa. Judu Hazlett oli mukana tutkimuksessa. Pian leikkauksen jälkeen Judu havaitsi muutoksia kehossaan. Saatoin luottaa omiin jalkoihini ja kävellä taas. Pystyin syömään itse, mitä ei ollut tapahtunut muutamaan vuoteen. Judu saattoi aloittaa jopa taas hänelle rakkaan luisteluharrastuksen. Judun tila koheni silmissä ja vaikutti siltä, että uusi leikkaus oli tehonnut.

usko paranemiseen vaikuttaa


Reilun vuoden kuluttua leikkauksesta potilaille kerrottiin, kumpaan ryhmään he olivat kuuluneet. Kun Judu kuuli saaneensa lumeleikkauksen ja lakkasi uskomasta leikkauksen vaikutuksiin, hänen tilansa heikkeni nopeasti. Näin kävi myös monille muille lumeleikkaukseen osallistuneille.

Leikkauksen teho ei näyttänyt selittyvän tehdyllä leikkauksella. Tutkittaessa potilaita uudestaan, havaittiin, että ne jotka olivat uskoneet saaneensa oikean leikkauksen, paranivat, riippumatta siitä kumpaan ryhmään olivat kuuluneet. Uskolla oli siis ratkaiseva merkitys paranemiseen. Myöhemmin Judulle tehtiin uusi oikea leikkaus ja hänen tilansa parani taas.




Solubiologi Bruce H. Liptonin mukaan vain kymmenen prosenttia sairauksista on elimellisiä. Hän kuvaa ihmisen toimintaa seuraavasti. Ihmisen ajatukset saavat aivot erittämään kemiallisia aineita, jotka sopivat hänen henkiseen tilaansa. Rakastuneen aivot eivät eritä stressihormonia vaan harmonia- ja rakkaushormonia. Asenne vaikuttaa siihen, millaisia kemiallisia aineita kehosta vapautuu. Nuo aineet muuttavat fysiikkaamme ja geenejämme.
ajattelumme vaikutus soluihin

Jos alan ajatella toisin, kehoni kemia muuttuu ja se vuorostaan vaikuttaa soluihini. Eli ajattelutapamme voi määrätä solujemme kohtalon. Ajattelun voima ohjaa geenejämme, geenit eivät ohjaa meitä. Pelkkä uskominen, on se sitten positiivista tai negatiivista, ohittaa kehon biologisen säätelyn.



mieli vaikuttaa erityisesti näihin sairauksiin

Pahennevaikutus perustuu siihen, että jos ihminen pelkää jotain, hän alkaa erittää stressihormonia. Solujen toiminta häiriintyy ja uusiutumisen sijaan solut alkavat puolustautua. Pelko käynnistää stressihormonituotannon ja immuunijärjestelmä pysähtyy energian säästämiseksi. Stressihormonit siis estävät solujen uusiutumisen ja immuunijärjestelmän toiminnan. Stressi on siis monien sairauksien syy.

stressireaktio


Keholla on kuitenkin käytössään myös stressin vastainen rauhoittumisreaktio. Tässä reaktiossa verenpaine laskee, hengitys hidastuu, syke hidastuu ja aineenvaihdunta hidastuu. Reaktio saadaan aikaan rauhoittumalla eli meditoimalla. Meditointi vähentää stressiä, torjuu tulehduksia ja hidastaa vanhenemista.

Tutkittaessa pitkään meditoivia havaittiin 2200 geenissä muutoksia ja jo 2 kk meditointi aktivoi 1561 geeniä. Muutoksia on erityisesti aivojen otsalohkon alueella ja aivorungossa. Tämä vastaa niitä tutkimuksia joissa on selvitetty meditoinnin vaikutuksia kehoon.


meditoinnin vaikutus


Keskittymisen vaikutukset aivoihin muuttavat kehon biologiaa niin, että paraneminen nopeutuu. Mielemme voima on valtava – aletaan käyttämään sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti