torstai 22. maaliskuuta 2012

Anteeksiannon harjoitus


Kun heräsin, selkäni oli taas kipeä. Mietin mitä selkäkipu oikein yrittää minulle kertoa – mistä on kysymys. Olen lukenut jokin aika sitten Deb Shapiron kirjan Kehosi paljastaa mielesi – mitä oireesi ja sairautesi kertovat sinusta. Keho vaikuttaa mieleen ja mieli vaikuttaa kehoon, tämän olen jo lukenut monesta kirjasta ja myös itseäni tutkimalla monet kerrat toimivaksi todennut.

Koska selkä on tavoittamattomissa ja näkymättömissä, se on täydellinen paikka kätkeä tai tukahduttaa emootiot tai asiat, joita et halua käsitellä. Erityisesti selkälihaksissa saattaa olla varastoituneina vihan kerrostumia.

Onkohan jostain tällaisesta nyt kysymys? Mitä voisin tehdä asialle? Olen yrittänyt opettaa itselleni, että minulla on lupa luottaa intuition voimaan ja viisauteen. Asia jota en ole insinöörinä aikaisemmin voinut hyväksyä ja ymmärtää. Viimeistään Malcolm Cladwellin Välähdys – Alitajuisen ajattelun voima on saanut minut toisiin ajatuksiin. Kuinka paljon tietoa ja viisautta alitajuntamme sisältää – ja kuinka vähän siitä voimme tietoisesti hyödyntää.

Istuin siis ja odotin hiljaa vastausta - annoin alitajunnalle luvan esittää hoitokeino asiaa – luottavaisena alitajunnan viisauteen. Yllätyin kuinka nopeasti tuli vastaus - kokeile anteeksiantoa itsellesi.
Erilaisissa kirjoissa on hiukan toisistaan poikkeavia tapoja harjoittaa anteeksiantoa. Deb Shapiro antaa kirjassaan seuraavan ohjeen anteeksiannon harjoittamiseen, kokeilin sitä.

  • Etsi rauhallinen ja mukava istumapaikka. Tarkkaile muutama minuutti hengityksen sisään- ja ulosvirtausta kehossasi. Uppoudu hengityksen rytmiin mielesi hiljentyessä.
  •  Keskity sydämen alueelle. Keskitä huomiosi sydämen seudulle keskelle rintaasi. Tarkastele hengitystäsi muutaman hetken ajan tällä alueella. Voit tässä kohtaa visualisoida itsesi tai toistaa niemeäsi, niin että saat tunteen omasta läsnäolostasi.
  • Tuo anteeksianto sydämen alueelle. Kun tunnet olevasi valmis toista mielessäsi sanat: ”Annan itselleni anteeksi, annan itselleni anteeksi, annan itselleni anteeksi sen, että …” Anna kaikkien niiden asioiden, jotka annat anteeksi itsellesi, nousta sydämen alueelle.
  • Ole lempeä. Anna itsesi mennä ajassa taaksepäin, anna anteeksi ja vapaudu. Älä jää kiinni mihinkään yhteen tapahtumaan – anna anteeksi, vapaudu ja jatka eteenpäin. Muista pitää hengitys vatsan alueella. Hengitä sisään mikä tahansa kipu tai syyllisyys tai häpeä, joka nousee esiin ja jatka vapautumista. ”Annan anteeksi itselleni, annan anteeksi itselleni.”
  •  Jaksa harjoitella. Anna jokaisen asian nousta esiin. Näe ne tuomitsematta, kiinnittymättä. Myönnä asia täysin ja anna sitten anteeksi. Jotkut asiat ovat helpompia antaa anteeksi kun toiset. Jatka kovien asioiden lohkomista, ja ajallaan ne pehmenevät ja purkautuvat.
  • Vapauta itsesi lempeästi. Kun tunnet tehneesi niin paljon kun voit, hengitä sisään ja sitten ulos. Tarkkaile hengitystäsi muutaman minuutin ajan ja tunne, kuinka anteeksianto virtaa olemuksesi läpi puhdistaen sen ja vapauttaen sinut.
Luin ohjeet rauhallisesti ja ryhdyin harjoittamaan anteeksiantoa. Olen harjoitellut anteeksiantoa muutaman viime vuoden aikana useasti erilaisten ohjeiden mukaan – joten pääsin helposti kiinni asiaan.

En tullut katsoneeksi kelloa, aika menettää merkityksensä tällaisessa harjoitteessa, joten en tiedä kestikö harjoitus 15 min, 30 min vai enemmän. Kuitenkin selkäkivut selvästi hävisivät ja olo muuttui aivan toiseksi. Koin tärkeäksi nimenomaan antaa ajatusten nousta alitajunnan kautta tietoiseen mieleen – siis vain odottaa mitä asioita alitajunta kokee tärkeäksi käsitellä. Esiin tuntuu spontaanisti nousevan asioita, jotka tarvitsevat anteeksiantoa. Anna niiden nousta mieleen, anna anteeksi, mutta päästä niistä myös irti takertumatta selittelyyn ja yksityiskohtiin.

Harjoita anteeksiantoa itsellesi - sen voima on mahtava. Anteeksianto voi vapauttaa sinut monesta kivusta ja tuskan tunteesta. Anteeksianto itsellesi on myös ensimmäinen vaihe anteeksiantoon muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti